Останнє опубліковане

Ремонтні роботи по вул. Авіаторів 28/1
  18 березня 2024

У зв'язку із проривом водопровідної мережі по вулиці Авіаторів 28/1,  з 9:30 по 16:00  буде відсутнє водопостачання  на будинкі по вулиці Авіаторів 28, 28/1, 28/3. Просимо вибачення за тимчасові незручності.


З Днем працівників житлово-комунального господарства та обслуговування населення!
  15 березня 2024

Шановні працівники житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення!Ваша щоденна праця завжди була надзвичайно важливою та суспільно необхідною. Завдяки людям багатьох професій, що працюють у сфері ЖКГ, українці в усіх куточках країни забезпечені комфортними умовами життя, мають сучасні комунальні послуги.А в умовах воєнного стану робота працівників ЖКГ стала справжнім подв...


Ремонтні роботи по вул.Миру
  27 лютого 2024

У зв'язку із ремонтом запірної арматури по вулиці Миру,  28.02.2024 з 9-00 по 14-00, буде відсутнє водопостачання на будинки по вулицях:  Миру 1/3-1/158, Франка 19-53, Чайковського 2, Ліцейна 3, 3/1, Ессенська 2-23, Софійська 1-23, Авіаторів 26. Адміністрація КП "Водоканал" приносить вибачення за тимчасові незручності.


Ремонтні роботи по вул. Героїв Небесної Сотні
  21 лютого 2024

У зв'язку із ремонтом запірної арматури по вулиці Героїв Небесної Сотні,  22.02.2024 з 9-00 по 14-00, буде відсутнє водопостачання по вулицях Авіаторів 12-34, 9/55-9/72, Чернятинська, Стельмаха, Героїв Небесної Сотні, Ессенська 31, 33/2, 33/4.  Адміністрація КП "Водоканал" приносить вибачення за тимчасові незручності.


Щодо підвищення розміру плати за абонентське обслуговування
  5 лютого 2024

Відтак, з 01 січня 2024 року змінилась плата за абонентське обслуговування (без врахування витрат на обслуговування та заміну комерційних (будинкових) приладів обліку води) встановлена із розрахунку на одного абонента на місяць на рівні:при наданні послуги з централізованого водопостачання споживачам багатоквартирного та індивідуального (садибного) будинку фізичним особам – 14,82 грн, (з 01....


Стосовно підвищення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення

  Vladimir   14 січня 2021

На численні ваші коментарі стосовно підвищення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  у місті Старокостянтинові, повідомляємо, що на зміну вартості окремих складових структури тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення впливають чинники, які не залежать від підприємства, а саме: збільшення або зменшення мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, податків, зборів, платежів, підвищення або зниження цін (тарифів) на реагенти, паливно-енергетичні ресурси.

Тому приведення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня є об’єктивним та необхідним заходом для належного функціонування підприємств, що забезпечують споживачів питною водою та послугами водовідведення.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» одним із принципів, на яких ґрунтується державна політика у сфері житлово-комунальних послуг, є забезпечення функціонування підприємств, установ та організацій, що виробляють, виконують та/або надають житлово-комунальні послуги, на умовах самофінансування, досягнення рівня економічно обґрунтованих витрат на виробництво таких послуг.

Згідно з частинами другою та четвертою статті 10 Закону «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» тарифи на комунальні послуги суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планованих витрат на їх виробництво з урахуванням планованого прибутку. Встановлення тарифів на комунальні послуги, нижчих за розмір економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, не допускається і може бути оскаржено в суді.

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг. Тарифи сформовано з урахуванням:

  • річних планів діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2021 рік;
  • норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів і фактичних витрат електроенергії за попередні періоди;
  • індивідуальних технологічних нормативів використання питної води;
  • положень Галузевої угоди, Колективного договору підприємства, Закону України
  • «Про оплату праці», Закону України « Про державний бюджет України на 2020 рік» ;
  • Податкового кодексу України та ін.

Основними чинниками, що вплинули на ріст фактичної собівартості послуг централізованого водопостачання та водовідведення є:

  • Збільшення мінімальної заробітної плати відповідно до Закону України « Про державний бюджет на 2020 рік» з 1 грудня 2020 року розмір мінімальної заробітної плати становить 5000 грн.( при формуванні тарифів у 2018 р. встановлено розмір мінімальної заробітної плати 3723 грн.), що на 56 % більше; збільшення прожиткового мінімуму для працездатних який діє на державному рівні з 01.12.2020 року діє прожитковий мінімум 2270 гривень, в діючому тарифі 1854,33 грн.
  • Збільшення вартості реагентів:   солі на 90 %  ( з 1870 грн. до 3500 грн. за тонну ),  хлорного вапна на 38% ( з 27500 грн. до 37999 грн. за тонну )
  • Збільшення вартості електроенергії на 16% ( в діючому тарифі – 2,84 грн./кВт. год. ( з ПДВ), з 01.12.2020 року – 3,29 грн./ кВт. год.
  • Збільшення  податку на землю у зв’язку зі зміною нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Згідно планових розрахунків собівартість становить :

  • на централізоване водопостачання – 16,78 грн. за 1 м. куб.;
  • на централізоване водовідведення –  17,12 грн. за 1 м. куб.

      Розрахунковий тариф становить :

  • на централізоване водопостачання – 20,14 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
  •  на централізоване водовідведення –  20,54 грн. за 1 м. куб. з ПДВ

Щодо різного рівня тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення

Формування тарифів на централізоване водопостачання та/або централізоване водовідведення здійснюється ліцензіатами відповідно до річних планів ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, економічно обґрунтованих планованих витрат, визначених на підставі державних та галузевих нормативів витрат ресурсів, у тому числі галузевих технологічних нормативів використання питної води на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства, з урахуванням фактичних даних та основних особливостей технологічних процесів конкретного виробництва, техніко-економічних розрахунків, кошторисів з урахуванням ставок податків, зборів, платежів, цін (тарифів) на матеріальні ресурси та послуги у планованому періоді.

Слід зазначити, що специфіка господарської діяльності підприємств, що забезпечують послугами з централізованого водопостачання та водовідведення споживачів різних регіонів України, базується на різних чинниках, які об’єктивно впливають на фінансові результати діяльності цих підприємств та рівень тарифів. Різний рівень тарифів на підприємствах водопостачання та водовідведення значним чином залежить від місцевих особливостей виробництва та надання цих послуг, а саме: від джерела водопостачання, його віддаленості від споживачів, якості води в джерелі водопостачання, технології очищення, обсягу реалізації послуг водопостачання та/або водовідведення, стану основних фондів, розгалуженості комунікацій та багато інших факторів, які впливають на величину собівартості тарифів.  Найвищий рівень тарифів у ліцензіатів, які мають невисокі обсяги реалізації послуг, велику протяжність мереж.

Підприємство КП «Водоканал» забезпечує господарсько-питне водопостачання м.Старокостянтинів за рахунок експлуатації 8 артезіанських свердловин в тому числі із 3 свердловин “Пашківського Чернятинського)” водозабору, який знаходиться у долині річки Ікопоть, 2 свердловин “Григоровецького” водозабору, який знаходиться у долині річки Случ, Заслучанського (свердловина №11 по вул. Стаханова). Також дві локальні свердловини №12 по вул. Байдукова та №13 по вул. Гольдфадена які забезпечують питною водою житловий мікрорайон цукрового заводу. Свердловина розташована по вул. Київська забезпечує водопостачання каналізаційних очисних споруд. До складу системи водопостачання господарства входять 3 водопровідні насосні станції ІІ підйому,  Тобто, вода видобувається з артезіанських свердловин, глибина яких становить 50-100 метрів під тиском подається в розподільчу водопровідну мережу міста, яка становить 62,6 км. Наша вода має приємний смак, відсутність будь-якого запаху та кольору. Оптимальний вміст мінеральних речовин робить її фізіологічно повноцінною. Підземні джерела надійно захищені від біологічного, хімічного та радіаційного забруднення.

Якщо з кранів інколи витікає вода характерного жовтого кольору, це означає, що у водопровідні мережі виникли якісь проблеми: порив, у будинку проводились профілактичні або інші роботи, відкривались та закривались засувки. Також потрібно провести заміну внутрішньо будинкових мереж водопостачання, адже вони експлуатуються  з моменту здачі будинків та прийшли в непридатність через окислення внутрішніх стінок водопроводів. Заміна внутрішньо будинкових мереж водопостачання та водовідведення входить до компетенції Старокостянтинівської ЖЕК.

На балансі підприємства перебувають 8 каналізаційних насосних станцій призначені для збирання стічних вод з мікрорайонів міста і перекачки їх на головну каналізаційну насосну станцію. Одна головна каналізаційна насосна станція призначена для збирання стічних вод з каналізаційних насосних станцій і перекачки їх на прийомну камеру очисних споруд, які розташовані на відстані 6,2 км. Очищення міських стічних вод здійснюється біологічним методом. Скидання очищених стічних вод здійснюється в р. Случ.



поділитись   
© 2017 Старокостянтинівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Водоканал»
Офіційне веб представницто

development by WDG

  • Швидкий початок роботи

    Реєстрація займе на більше 5 хвилин, все що вам потрібно - номер рахунку, та сума останнього платежу. Сервіс доступний з будь якого пристрою при наявності Інтернету.
  • Контроль витрат

    Вичерпна інформація про ваш особовий рахунок: правова інформація, послуги, тарифи, нарахування, пільги та субсидії, ваші платежі тощо.
  • Подача показів лічильників

    Подавайте покази вчасно, контролюйте обсяги послуг які вам нараховуються. Інформація щодо усіх ваших лічильників: історія, покази по яким нараховуються обсяги споживання.
  • Оновлення інформація щодоби

    Інформація щодо стану рахунку оновлюється в автоматичному режимі кожного дня. Показ лічильника внесений сьогодні буде врахований на протязі доби, вже завтра ви зможете побачити нарахування по ньому.




"Кабінет Абонента"
електронний сервіс

Реєстрація

6 цифр
Скільки ви оплатили в поточному місяці ?

Вхід до кабінету



Реєстрація

Відновлення паролю: